Trailermak maken

Bij het trailermak maken van paarden vinden wij geduld en vriendelijkheid het belangrijkst. Het is voor een vluchtdier niet niks om vrijwillig een rammelende kooi binnen te stappen.

Als we dan ook nog eens ongeduldig of onvriendelijk worden, bewijst dat voor het paard alleen dat hij beter uit de buurt van een trailer kan blijven. Hoe wij te werk gaan is moeilijk te omschrijven omdat dit per paard verschilt. Wat bij het ene paard de gouden oplossing is, zal bij de ander juist averechts werken.

Idee├źn lenen van natural horsemanship

De basis wordt bij ons gevormd door de trucs die we van Natural Horsemanship stromingen zoals Parelli hebben geleerd, waarbij we vervolgens het een en ander naar eigen inzicht hebben aangepast.

Een belangrijk onderdeel bij het trailermak maken van paarden vormt de trailer. Als die rammelt en kraakt aan alle kanten en bij iedere drempel met een klap omhoog komt, wordt het er voor het paard niet prettiger op.

Een goede trailer is het halve werk

Daarom is onze comfortabele trailer een handige hulp bij het wennen van paarden aan trailers. Extra handig is de vooruitloop, waardoor het paard zo vaak als hij wil ‘door’ de trailer kan lopen zonder dat hij er meteen in opgesloten raakt.

Kunnen wij helpen?

Heeft u een paard dat moeilijk de trailer in gaat? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.