Over ons

Paardentransport Brabant is voortgekomen uit Paard en Boog, een bedrijf waarmee Arno Hendriks en José Membrilla van Leeuwen lesgeven in boogschieten te paard.

Wij gaan regelmatig met onze paarden op pad om demonstraties, workshops, clinics en trainingen te geven. Toen we voor onze lessen en demonstraties een tinker van 722 kilo kochten, was meteen duidelijk dat onze oude auto en trailer niet meer voldoende waren. Zo begon de zoektocht naar een trailer waar we onze twee zwaarste paarden (we hebben ook nog een KWPN’er van 652 kilo) in konden laden.

Gezien het bijzonder hoge gewicht van onze paarden en de omvang die we nodig hadden kwamen we al snel uit op de Ifor Williams HB511, die zo degelijk is dat hij tweedehands vaak maar een paar honderd euro goedkoper is dan nieuw. Daarom besloten we maar gelijk voor een nieuwe te gaan.

Een trailer als deze met bus die het kan trekken is een hele investering en het is zonde om zo’n combinatie maar een paar dagen per week te gebruiken. Daar komt bij dat Arno graag met paarden omgaat en graag achter het stuur zit, dus kwamen we al snel op het idee om ook paardentransporten uit te voeren.

Meer informatie over ons en onze paardenhobby is te vinden op www.paardenboog.nl