Onze trailer

Veiligheid, comfort van het paard en degelijkheid waren voor ons de belangrijkste uitgangspunten bij het kiezen van onze trailer. Zo kwamen we al snel uit op de Ifor Williams HB511.

Wij zorgen standaard voor gevulde hooinetten in de trailer. Laat het even weten als u liever zelf een hooinet met uw eigen hooi meeneemt, dan houden wij hier rekening mee. Laat u uw paard liever niet alleen reizen? Dan kunnen wij een van onze rustige paarden als reisgenootje meenemen.

Specificaties Ifor Williams HB511

 • Gewicht: 1000 kg
 • Laadvermogen: 1700 kg
 • Hoogte: 2.75 m
 • Breedte: 2.22 m
 • Lengte: 4.65 m
 • Binnenhoogte: 2.26 m
 • Binnenbreedte: 1.79 m
 • Binnenlengte: 3.52 m
 • Sta-breedte: 0.89 m
 • Sta-lengte (variabel): 1.67/2.05 m.
 • Hoogte borst/bilstangen (variabel): 1.11/1.32 m

Degelijk

De trailers van Ifor Williams staan vooral bekend om hun degelijkheid en de HB511 is geen uitzondering. Deze trailer is van onder tot boven opgebouwd uit stevige aluminium platen. We zijn niet van plan het zelf uit te proberen, maar het schijnt zo te zijn dat ze zelfs intact blijven als ze over de kop slaan.

Bij onze zoektocht hebben we ook tweedehands trailers bekeken om te zien of deze trailers de tand des tijds goed doorstaan. Dan is het geruststellend om te zien dat ook op 5 jaar oude trailers vaak nog geen vlekje roest is te bespeuren. Ook niet onder de dikke stevige rubberen mat waar de paarden op staan.

Grootste tweepaardstrailer

De HB511 is de grootste tweepaardstrailer in het assortiment van Ifor Williams. Dit betekent dat we ook zwaardere paarden veilig en comfortabel kunnen vervoeren. De trailer zelf kan 1700 kilo laden, maar in ons geval is de auto de beperkende factor. Omdat die maximaal 2500 kilo kan trekken en de trailer zelf 1000 kilo weegt kunnen wij maximaal 1500 kilo ofwel twee paarden van 750 kilo meenemen.

Voorlader

Onze HB511 is uitgerust met een voorlader. Dat betekent dat uw paard de trailer via de voorkant kan verlaten. Dit is comfortabeler voor het paard en kan erg handig zijn als het paard door een blessure niet gemakkelijk achteruit kan lopen. Ook is de voorlader erg handig bij het trailermak maken van paarden. Het laden gebeurt op de normale manier via een klep aan de achterkant van de trailer.

Comfortabele paraboolvering

De trailer is voorzien van paraboolvering. Deze vering heeft veel ruimte om klappen op te vangen en het extra comfort dat dit met zich meebrengt is vooral op drempels goed te merken.

Paarden zichtbaar door Voorraam

De trailer heeft op lage hoogte een raam aan de voorkant. Dit betekent dat uw paarden vanuit de trekkende auto te zien zijn.

Hengstenrek/Hoofdscheidingsrek

Indien gewenst kunnen wij een hengstenrek (ook bekend als hoofdscheidingsrek) aanbrengen. De paarden in de trailer kunnen elkaar dan nog wel zien, maar kunnen elkaar niet bijten.